Válassz egy csillagjegyet:

Téged is érdekel a horoszkóp és kíváncsi vagy arra, mit rejtenek számodra a csillagok? Válaszd ki, melyik horoszkópra vagy kíváncsi és olvasgass!

Vízöntő

január 21. – február 20.

horoszkóp - vízöntő
Uralkodó bolygója:Szaturnusz és Uránusz
Szerencseszáma:2
Színei:fekete, viola, sötét színek
Ásványai:kristály, obszidián, fekete gyöngy, zafír, ólom, turmalin, aquamarin

Elem szerinti csoportosítás
– levegő

Az intellektuális típusú érzékelést fejezik ki, a felfokozott igényt a kommunikációra, ismeretszerzésre és az emberi kapcsolatokra. Folyton mindenhez és mindenkihez kapcsolódni akarnak. Témájuk a megismerés és az elvonatkoztatás. Temperamentumuk: szangvinikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek pozitív, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– szilárd levegő

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

A vízöntő szülöttjeire jellemző az intellektuális szintű kapcsolatok halmozása, társadalmi szerepvállalás, az egyéni út és a közösségi szerep összeegyeztetése.

A vízöntő szülöttek főbb jellemzői

Leginkább hangsúlyos emberiességét tekinthetjük különös jellemvonásnak. „Semmi sem idegen tőle, ami emberi” – ezzel lehet legtalálóbban jellemezni a Vízöntőt.
Mindent átéreznek, ami embertársaikat foglalkoztatja. Ez pedig általában igen nagyra tartott jellemvonás. Ez az oka, hogy a Vízöntőknek olyan sok barátjuk van. A Vízöntők gyakran maguk a megtestesült barátságosság vidámság és közvetlenség. mégis titokzatosnak tűnnek, mert valódi énjük olyan megragadhatatlan.
Az élvezet- és hatalomvezérelte embereket még akkor is előbb-utóbb ki lehet ismerni, ha alakoskodnak, rejtőzködnek, szerepet játszanak. De mindebből semmi sem derül ki ennél a típusnál. Évekig élhetünk együtt egy Vízöntővel anélkül, hogy bármi okunk is lenne neheztelni rá, és végül mégis arra a következtetésre jutunk, hogy alapjában véve teljességgel idegen maradt a számunkra. Hiába is keressük hihetetlenül áradó gyöngédségnek rejtett indítékait, ilyenek nincsenek is. Egyvalamire van szüksége és ez az állandó lendület, ösztönzés, de képes arra, hogy ha kell, ezt önmagából kicsiholja. Ezért feltalálótípus, ezért vannak zseniális ötletei. A humanista Vízöntő-típus elsősorban az emberiség kérdései iránt érdeklődik. Ezért aztán elszánt liberális. Ellenállást akkor tanúsít, ha csorbítva látja az önazonossághoz való emberi jogot. Mivel önmagát olyan szabadnak és kiszámíthatatlannak érzi, számára a legfájdalmasabb azt látni, ha egyik ember a másikra erőlteti az akaratát. Mindig és mindenkivel szemben fellép a szabadságért. A szellem szabadsága – jellegzetes Vízöntő jelszó.
Neki aztán nem imponál a hatalomvágy. Nemigen érti, miért van, hogy az emberek sokszor olyan nehezen jönnek ki egymással. Ha senki sem akar fölötte hatalmaskodni, akkor igazán a világ leghelyesebb embere.
Hogy a derűs és emberszerető Vízöntő egészen jól érezze magát, ahhoz szüksége van a mozgásnak bármilyen, de feltétlenül intenzív formájára. Van, aki ezt a mozgásvágyat csak gondolatok birodalmára, a szellemi kapcsolatokra vetíti ki, de nem kevés olyan Vízöntő is van, akinél ez az utazás vagy a sport kedvelésében mutatkozik meg.
Derűs lendületét gyakran egy kis elgondolkodó komolyság árnyékolja be.
Társaságuk sok embere izgatóan és a legteljesebb mértékben ösztönzően hat. Beszélgetéskor meglehetősen provokáló a nyíltságuk, démoni és szarkasztikus a humoruk, mégsem bántanak meg senkit. Mert levegős, a dolgok fölé emelkedő irónia is van bennük.
A Vízöntő az „örök ifjúság” jegye. Sokan, akik ebben a jegyben születtek, még hajlott korukban is meglepően fiatalosan néznek ki. Furcsa, hogy sokszor mennyire nem látszik rajtuk a koruk. Itt is lehet csupa véglettel találkoznunk. Vannak, akik hirtelen öregszenek, szinte egyik napról a másikra, mások viszont már nagyon fiatalon jóval idősebbnek látszanak koruknál.
Szerepeket ölt magára, amiket aztán villámgyorsan váltogat. Nem csoda, hogy a jegy szülöttei közül kerülnek ki a legkiválóbb színészek. Ahogy gazdag szellemi világa az emberi lehetőségek és állapotok színpadául szolgál, úgy kezeli a valóságot is maga körül.
Gondolkodásában a legmagasabb fokon van jelen az intuitív kombináció, a költészet és a tapasztalat. Ezzel magyarázható felfedező tehetsége, és ez az oka eredeti, néha meghökkentő ötleteinek, megnyilvánulásainak.
Minthogy a Vízöntőnek a szabadság és a kötetlenség az eleme, nem ajánlatos, hogy túlhajtott pontosságra számítsunk nála. Aki pontos határidőben állapodik meg vele, könnyen csalódhat. Senki, ő maga sem tudhatja, milyen hirtelen felbukkanó dolog fogja elterelni a figyelmét mindenről, ami körülveszi, akár a legfontosabb találkozóról is.
Ellenben nála bizton számíthatunk arra, hogy felbukkan, mikor tényleg szükség van rá. Úgy tűnik, telepatikus vénája van. Meg kell hagyni, ő maga tudja a legjobban, pontosan felismeri, mikor kell előkerülnie. Nála csak egyvalamire számíthatunk teljes biztonsággal: a váratlanra.
Csakugyan furcsa, hogy e jegy szülöttei akkor is váratlan dolgokkal lepnek meg, ha már úgy gondoljuk, igazán kiismertük őket. Náluk mindig a leglehetetlenebb és legfurcsább fejleményekre is fel kell készülniük.

Szerelem, párkapcsolat

A Vízöntő kapcsolataiban két erő működik: az egyik vonzza a társához, a másik elűzi tőle. Ha túl közel kerül hozzá, akkor megijed, hogy elveszíti a szabadságát, viszont ha távol van tőle, akkor szenved az egyedülléttől. Kapcsolataiban szélsőséges, önállóságra vágyik. Szerelemben a maximumot várja el és azt is igyekszik nyúkjtani. Szereti az izgalmas helyzeteket. Ha nem figyel rá eléggé a partnere, vagy túl sok az elvárás vele szemben, akkor elmegy. Igényli a különlegességet a partnerkapcsolatban. A társa lendületét, jellemét kutatja, mert állandóan új és új tulajdonságokat akar felfedezni. Boldog partnerkapcsolatot úgy lehet fenntartani vele, ha hagyjuk, hogy önálóan, szabadon folytassa szellemi tevékenységét. Könnyen barátkozik, de nehéz kiigazodni az érzésein. Érdemes azonban közelebbről megismerni, mert mélyen érző, hűséges, nyílt és őszinte ember. De nem árt az óvatosság. Amikor azt hisszük, hogy végre révbe értünk nála, hajlamosak vagyunk visszafogni magunkat. Ez végzetes hiba lehet, mivel egy Vízöntőnél sosem lehet tudni, hogy valóban elnyertük-e a szívét.

Tovább olvasok:

Halak

február 21. – március 20.

horoszkóp -halak
Uralkodó bolygója:Jupiter és Neptun
Szerencseszáma:11
Színei:barna, zöld
Ásványai:kavics, korall, zafír, krizolit, ametiszt

Elem szerinti csoportosítás
– víz

mindig az érzelmeket képviselik. Vérükben van az együttérzés, és leginkább a lelki kötődés miatt van szükségük az emberi kapcsolatokra. Témájuk a befogadás és az odaadás. Temperamentumuk: melankolikus vagy flegmatikus.)

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A föld és a víz jegyek inkább negatív, yin típusú, passzív, befogadó energiát.

Minőség szerinti csoportosítás
– változó víz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Az érzelmi kapcsolatok átminősítése, világi ragaszkodás helyett egységérzet, önfeláldozás, felebaráti szeretet és együttérzés.

A halak csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

Nem férhet hozzá kétség, hogy egyetlen jegyben sem találkozunk olyan jámbor és békés emberekkel, mint a Halakkal. Az a tévhit, hogy az ebben a jegyben született emberek akaratgyengék és határozatlanok, azonban ez nem igaz. Nagyon is jól tudják, hogy mit akarnak, és értik a módját, hogy akaratuknak érvényt szerezzenek. Igaz, soha nem erőszakosak és soha nem agresszívek. Az ebben a jegyben születette ember másoknál sokkal jellegzetesebben, két lelket hordoz magában, és az egyik a másiktól szeretne elszakadni. Az égen megjelenő csillagkép két hala is ellenkező irányba úszik. A Halak jegyében született ember kimondottan jámbor, úgy tűnik, hogy az ilyen ember nem tudná megvédeni magát, ha megtámadnák. Pedig ez nem így van, mindig mindenkinél reálisabban látja a dolgokat, és igen hamar felismeri a rá leselkedő veszélyeket. A probléma csak az, hogy feltétel nélkül megbízik mindenkiben, úgy véli, ha ő nem tud másoknak szándékosan ártani, akkor a többi ember is ilyen. Ám ez az idealizmusa lelkileg és anyagilag is sokba kerülhet neki. Pedig megérzi minden esetben előre a bajt, de az utolsó pillanatig reménykedik abban, hogy vele ilyen nem történhet meg. Talán éppen ezért ezeknek az embereknek az életútja nyugodt, sokszor elkerülik a katasztrófát. Aki nem tör túl magasra, nem is eshet nagyot, ez lehetne a jelszavuk.
Barátságos és tapintatos, higgadt, humora van és minden esetben önszántából alkalmazkodik még a kellemetlen körülményekhez is, alig akad ellensége. Jóakaratú ember, aki emberszeretete révén a legsegítőkészebb, a legegyüttérzőbb ember. Részvétet és lovagiasságot mutató viselkedésmódja mögött olykor minden hájjal megkent taktikát feltételezünk. S ez a feltételezés nem is mindig téves, ám szándékos számítást sohase feltételezzünk a Halakról. Könnyen befolyásolható, hiszen mindig nyitott arra, hogy átvegye mások érzéseit és bajait. Ebben a jegyben született emberek rendkívül becsvágyóak. Kegyetlenül, minden aggályt félretéve cselekszenek, és ez a hatalom, amit megszereznek, egyike a legveszélyesebb fajta hatalomnak. Egy Halak jegyű ember nem akar milliomos lenni, csak szeretne úgy élni, mintha az lenne. Lényegében véve nem érdekli a pénz megszerzése, ugyanis szereti az édes semmittevést, csak akkor lesz gazdag, ha örököl. Minden ilyen jegyű ember imád álmodozni, révedezni, és szereti az izgalmas dolgokat. Meg akarja bámulni a világ csodáit és azt akarja, akárcsak a többi ember, hogy hassanak rá azok, akikkel utazásai során találkozik. Nem követ egoista célokat. Nem akar semmit tervezni és szervezni, nem akar semmibe belenyúlni. Az ő birodalma tiszta szemlélődés, a nappali álmok, a játékos sodródás az eseményekkel.
A Halaknak ritka magas fokú beleérző képességük van. Meghallgatnak és odafigyelnek, nagyon segítőkészek. Nincs olyan csillagjel, amelynek olyan készsége lenne a tevékeny felebaráti szeretetre, mint amilyen a Halaknak van. Nála formálisan érezni az érzés-orientációját. Ő megsejti azt, amit mások csak gondolkodás vagy kutatás segítségével hoznak napvilágra. Semmiféle emberi dolog nem marad rejtve előtte. Ez predesztinálja őt a „lelkipásztorságra” mindenkivel szemben, aki bizalommal közeledik hozzá, vagy csak utal rá, hogy lelki szükséget szenved. A Halak ismeri az ilyen helyzeteket, mert vagy ő maga átélte és átszenvedte, vagy át tudja érezni és ezért segít. Ő, mint egy színjátszó a színpadon, a másiknak a szerepébe bújik, s ezt nem csupán emberszeretetből teszi, hanem mert mélységesen meg van győződve arról, hogy neki magának használ. Sejti vagy tudja, hogy talán egy napon, lelki szükségéven ő is segítségre szorulhat. A Halak állandó félelemben él, retteg, hogy egyszer neki is szüksége lehet ilyen segítségre.
Mindennek semmi köze sincs a félénkséghez. A Halak bátor és erős az elfogadásban. Kitart akkor is, amikor mások elcsüggednek és feladják a harcot. Ő „hosszútávfutó”.
Miután a Halaknak gazdag a lelkivilága, szívesen beszéli ki magát szabadon, és sokszor nem ér a végére, mert alaptermészeténél fogva pontosan szeret fogalmazni. Ezért önmagukkal szemben elkötelezettek: mindent a legkisebb részletig meg kell határozniuk. Ez más szemében szükségszerűtlen szőrszálhasogató és idegesítő lehet. Sokan kioktatónak és fölényesnek tartják, sőt gyakran önfejűnek. Pedig a Halak nem tekinti – már csak embertisztelete miatt sem – beszélgetőtársát csökkent szellemi képességűnek. Azért viselkedik így, mert úgy véli, hogy a részletek a problémákhoz tartoznak, és meg kell őket említenie, hogy az esetet a legjobban lehessen megoldani. Noha a Halak szívesen és sokat tud beszélni, amiért gyakran fecsegőnek titulálják, néma is tud lenni. Tud hallgatni és hallgattatni. Ez a jellemvonás bizonyára érzelemgazdagságának kifejeződése, és annak is magyarázata, miért képes másokat olyan jól megérteni. Ki az, aki képes igazi figyelemmel hallgatni másokat? Legtöbben már előkészítik saját sztorijukat, miközben a másik beszél, fél füllel hallgatják őt, és mindegyik csak a magáét fújja. Nem így van ez a Halaknál, ő nyitott az információkra és ezért mindig jól értesült. A Halak szereti a rendet és maga is rendet tart. Megbízható és barátsága hosszantartó. A kíváncsisága is oly nagymérvű, hogy tettvágya addig nem nyugszik, amíg sokat – lehetőleg mindent – meg nem tud. Akkor elégedett és lelkileg kiegyensúlyozott.

Szerelem, párkapcsolat

Romantikus, mélyen érző, aki a szerelemben hajlamos partnerében csak a jót, a tökéleteset látni. Mivel álmodozó, szereti, ha partnere is az. Kapcsolatai néha zavarosak. A szerelemben soha sem szabad őt sürgetni, annak, aki egy Halak-szülött szerelmét akarja a magáénak, tudnia kell, hogy ettől a jegytől távol áll a gyorsaság, a gyors döntés, s a szerelmük is elég lassan ébred fel, igazi lelki mélységüknél fogva tovább is tart. A Halak ember alapvetően reális mindenkivel. Senki sem képes olyan intenzív részvétre, mint ő, de nem is kell senkinek sem olykor úgy szenvednie, mint neki.
Ami a Halak férfit illeti mindenféle előfeltételtől mentes, és nem kedveli a botrányokat, ő inkább a meggyőzés híve. Talán a Halak jegyű férfi a legjobb barát, hiszen megértő, mindig segítőkész, és nála senki sem tud jobban titkot tartani. Nehezen emészti meg az őt ért sérelmeket, mind lelkileg, mind testileg, hiszen gyenge fizikumú, mindig sok pihenésre, hosszú regenerálódásra van szüksége. Egyébként nem könnyű őt becsapni, kár vele még csak kísérletezni is, mert mindenkin átlát. Ő viszont bárkit, bármikor képes rászedni. Ez a jegy érző, alkalmazkodó, szemlélődő és befolyásolható természettel ajándékozta meg az élet, akik sok mindenben gyámoltalanok, de belső énjük erős és szeretettel teli. Imádja a csinos szép arcú nőket. Általában szerény, és kapcsolatteremtés esetén soha nem jutna eszébe a kezdeményezés, ha csak nem lát a sikerre biztos esélyt. Olyan párra, asszonyra van szüksége, aki erős támasza, sok szeretetet nyújt neki, és éppolyan álmodozó lelkületű, mint ő. Feleségének kezdetben sok figyelmet szentel, gyakran telefonálgat neki, szerelmes leveleket írogat, ajándékot vásárol. Majd hirtelen, egyik napról a másikra elfeledkezik minderről, gyakran még partneréről is. Nem sajátja a féltékenység, viszont sokszor képes okot adni a féltékenységre, mert imádja a szépet, így a szép és fiatal, vonzó nőket. Az az igazság, hogy gyakran megfordul egy-egy formás fenék vagy láb után. Ha azonban partnere nem hanyagolja el, vigyáz rá, akkor nem lép félre. Gyűlöli a magányt, és nem képes hosszú távon elviselni. Nagyszerű családapa lehet belőle. Színes egyénisége miatt a gyermekei is imádni fogják őt, hiszen mindig kész a csintalanságokra.
A Halak nő tele van gyengédséggel, érzéki és élénk fantáziával rendelkezik. Helyes külsejével mágnesként vonzza a férfiakat. Sok mindent kibír, a legnagyobb csapásokat is elviseli, mégis azt érezteti partneréve, hogy nélküle teljesen megsemmisülne. Az olyan férfit szereti, aki hisz a romantikában, hozzá hasonló fantáziával rendelkezik, és akit ő maga kényeztethet, akinek hízeleghet. Féltékeny típus, nem úgy, mint a férfi megfelelője. Ha szükség van rá, mindig jelen van. Uralkodó hajlamai nincsenek, szolgaságra nem kapható, de mindig kész segíteni. A családon belül ő a „Béke Angyala”, aki elcsitítja a zajongókat, megnyugtatja a kedélyeket, véd, oltalmaz anélkül, hogy hálát várna érte cserébe. Erős szeretetet érez a gyenge és sebezhető teremtmények iránt ezért lakása könnyen válhat földi paradicsommá a gyerekek és az állatok részére.
A férfiálmok igazi, tiszta és örök nőjét testesíti meg. Vannak hibái is természetesen, de nem ez határozza meg az egyéniségét. Természetes báját eltakarják jellemének gyenge pontjai. Nem ismeri a lehetetlent, éles eszű, de nem hivalkodik vele. Szívesen jár társaságba, vidám emberek közé. Szívesen szervez bulikat, ő maga is valóságos ceremóniamester. Erős lélek és egyéniség lakozik benne, melyet gyámoltalansággal leplez. Imádja a gyerekeit, szüleit és társát. Gyorsan ellátja őket, és nem vár érte hálát, maximum egy köszönetet. Neki is jólesik, ha tudja, hogy hasonlókra számíthat, bár szinte sohasem veszi igénybe, nem szorul másokra. Nő létére rendkívül önálló.

Tovább olvasok:

Kos

március 21. – április 20.

horoszkóp - kos
Uralkodó bolygója:Mars
Szerencseszáma:7
Színei:piros, élénkvilágos színek
Ásványai:gyémánt, rubin

Elem szerinti csoportosítás
– tűz

Hevességet és sugárzó energiát képviselnek. Folyton célokra törnek, erős akarattal, ambícióval és önbizalommal haladnak a siker felé. Az eredmény és a dicsőség a legfontosabb számukra. Témájuk a hatalom és uralkodás. Temperamentumuk: kolerikus vagy ideges-kolerikus./Föld: a tárgyi valóságra történő ráhangolódást hordozzák magukban. Jellemző rájuk az anyagi világ gyakorlatias kihasználásának képessége. Az anyagi és a fizikai dolgokhoz kötődnek igazán. Témájuk a meggyökerezés, a terhek viselése. Temperamentumuk: melankolikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– kardinális tűz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

A távoli pontok meghódításából és a célok eléréséből szerzett energia. Az önérdekből fakadó akarat. Motiváció az öncélú szerzésre és versengésre.

A kos csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

„Fejjel megy a falnak, mint a Kos” – ez a mondás jól tükrözi a Kos jelű ember magatartását. A Kos szeme előtt mindig a cél lebeg, semmi más nem érdekli. A benne lakozó hallatlan energia az irányítója és forrása az erőnek, az életének és az örökös mozgásnak. De a benne túltengő száraz ősminőség miatt lénye önző, majdnem antiszociális beállítottságú, szeszélyes akaratnak van alávetve. Hogy cselekedeteinek milyen következményei lesznek, azzal nem törődik. Ha valami felkelti érdeklődését a legkétesebb kimenetelű vállalkozásokba is belemegy, ilyenkor nem fontolgat. Ha tette kudarccal végződik, akkor sem esik kétségbe, azonnal valami újba kezd töretlen lelkesedéssel és határozottsággal. A múlt nem érdekli, a jelen is csak eszköz a jövő eléréséhez. Mindig bátran és lovagiasan, az utolsó leheletéig küzd. Az akadályokat gondolkodás és gátlás nélkül elsöpri az útjából, és mikor végre célba ér, már nem érdekli az sem, amiért idáig küzdött. Ilyenkor azonnal újabb célt keres magának. Valójában maga a küzdés élteti. Ezek a tulajdonságok egyformán érvényesek rá szellemileg és fizikailag is.
Amilyen gyorsan lelkesedik, éppoly hamar meg is tudja unni a dolgokat. Energiái ugyanis nem állandóak, folytonosak, hanem időszakosan kirobbanóak. Viszont amíg hatnak, teljes kapacitással teszik, akkor is, ha a cél elérésére a fele is elegendő lenne.
Egyik legjellegzetesebb hibája a kitartás hiánya. Ennek elsősorban az örök rohanás és a küzdésvágy az oka, miáltal a nyugodt higgadtság, a kiegyensúlyozottság, a mértékletes és objektív megítélés szinte teljesen ismeretlen fogalmak előtte. Hajlamos a dolgok eltúlzására, túlértékelésére. Apró vagy vélt sérelmekért azonnal harcba száll. Az ellenfélnek nagy hévvel és meggondolatlanul esik neki. Óvatosan kell vele bánni, mert sosem tudhatja az ember, hogy miért és mikor robban.
Amennyire szeret a Kos másokat bírálni, annyira kevéssé tűri még a legenyhébb kritikát is. Mások érzelmeivel ritkán törődik, jelmondata: „én leszek az első.”
A Kos mindig a maga által választott úton akar haladni, a járt utat boldogan feláldozza a járatlanért. Úttörő típus. Ha pedig tömegbe kerül, vezetni akar. Fellépése imponáló, akarata határozott, sőt néha erőszakos, és annak ellenére, hogy cselekedeteire sokszor jellemző a hirtelenség, a vezető szerepet meg is szerzi. Hiszen nagy benne az érvényesülési vágy, az uralomra való törekvés.
Mindazonáltal mindig egyenes, és a lelke mélyén kicsit naiv. Nem igazán ismeri az embereket, és aki formailag megfelelően közeledik hozzá, megbízik benne. Élvezi a hízelgést, de ő maga sohasem ravaszkodik, nem folyamodik cselhez. Nagy a biztonságérzete és az önbizalma, mindig hisz abban, amit csinál.
Szabad idejét szívesen tölti a természetben, szívesen sportol, minden mozgással járó tevékenységet szeret. Ahogyan egész életében a csúcsokat ostromolja és próbálja meghódítani, úgy kiváló hegymászó is válhat belőle.
A logika csak másodrendű szerepet játszik nála, cselekedeteit többnyire a megérzés vezérli.
A jó Kos önzése tiszteletre méltó. Harc közben csak a cél lebeg előtte, nem a haszon, amelyre szert tehet, nem saját előnyére gondol, csupán a harcra, melyet egy adott cél érdekében vív. Ilyenkor az sem bántja, ha másoknak kaparja ki a gesztenyét. Heves, ösztönös – gondolkodás nélkül nekilendül dolgainak, a lelkesedés sem hiányzik ebből, de sokszor találkozunk olyan Kosokkal, ahol ez a lelkesedés inkább valami elszánt dühre hasonlít. Azonnal reagál mindenre, akár cselekvéssel, akár szóban. Nyers, egyenes, sokszor bántóan szatirikus. Mozgásigénye nagy, erejét le kell vezetnie, s ez nemritkán erőfitogtatássá is fajul. A Kos maga a kezdeményezés, az indítás jegye. A nagy rohanásban és aktivitásban sokszor egészen kézenfekvő dolgokat nem ér rá észrevenni, majd amikor rádöbben arra, hogy pl. az ég kék, akkor szalad és mindenkivel megosztja ezt a korszakalkotó tapasztalatot. Heuréka-élménynek nevezzük ezt, s ez a Kosnál – mottójának, s naivitásának megfelelően rendkívül gyakori. (ahogyan az is, hogy amikor a másik ember, akivel lelkesen megosztja nagy felfedezését, azon álmélkodik, hogy ezt eddig hogyan nem lehetett tudni, akkor a Kos letörik, vagy begurul és mérgesen, puffogva faképnél hagyja a másikat. De lehet, hogy 10 perc múlva újabb emberrel megosztja nagy felfedezését.)

Szerelem, párkapcsolat

Gyors győzelemre törekszik a Kos, ezért sok kapcsolata van, mert a küzdelem és a győzelem a fontos elsősorban. Skalpvadász típus, sok idő kell, hogy lecsillapodjon. Ha azonban egy lendülettel nem éri el ezt a győzelmet, akkor gyorsan eldönti, hogy nem is kell neki az a másik, s micsoda hibái vannak, nem az esete, és így tovább. Elég nehéz vele együtt élni, ezért a több házasság (vagy együttéléses kapcsolat) a Kosnál kalkulálható. Irányítani, terelgetni a naivitásán keresztül lehet, de erre nem minden típus alkalmas. Leginkább a Mérlegben van annyi diplomácia és simulékonyság, valamint racionalitás, hogy képes legyen huzamos ideig erre a taktikára.
A Kostól a többi jegy rendszerint tart egy kicsit (vagy nem is kicsit), mert akkora határozottságot mutat, s ellentmondást nem tűr, s meg sem ismerik közelebbről, emiatt értékeit sem látják meg sokszor. Nem ismerik föl, hogy amit hibának tartanak a Kosnál (s mellékesen: ez bármely típusnál elmondható), azok egyben az erényei is.

Tovább olvasok:

Bika

április 21. – május 20.

horoszkóp - bika
Uralkodó bolygója:Vénusz
Szerencseszáma:6
Színei:világoszöld, kék, fehér
Ásványai:achát, alabástrom, karneol, fehér korall

Elem szerinti csoportosítás
– föld

A tárgyi valóságra történő ráhangolódást hordozzák magukban. Jellemző rájuk az anyagi világ gyakorlatias kihasználásának képessége. Az anyagi és a fizikai dolgokhoz kötődnek igazán. Témájuk a meggyökerezés, a terhek viselése. Temperamentumuk: melankolikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A föld és a víz jegyek inkább negatív, yin típusú, passzív, befogadó energiát.

Minőség szerinti csoportosítás
– szilárd föld

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Az anyagiak megőrzése, birtoklás és beosztás, az anyagi világ élvezete, kevés igény az újra, makacs ragaszkodás. Haszon saját maga és családja számára.

A bika csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Bika ember helyes megértéséhez abból kell kiindulni, hogy az ő jegye a legstabilabb az állatöv jegyei közül. A Bika lényege a befelé irányuló, nyugodt szemlélődés: statisztikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Bika emberek a leginkább befelé forduló jellemek.
Aki egy Bikával találkozik, az lesz a véleménye, hogy csak nehezen lehet kapcsolatot teremteni vele. A Bika először is kivár. Nem könnyű előcsalogatni tartózkodásából. Vannak természetesen igencsak bőbeszédű Bikák is, de ne hagyjuk magunkat becsapni. Okos számítás is lehet, ha a szavak áradatával önti el Önt. Talán üzleti kapcsolatba akar lépni Önnel – a Bikák többnyire nagy üzleti érzékkel rendelkeznek. Az is előfordulhat, hogy szavaival éppen a lényegről akarja elterelni a figyelmet.
Ezt a lényeget mélyen elrejti a szívében, és semmiképpen nem akarja kiszolgáltatni Önnek. A Bikának nagy anyagi igényei vannak. Joggal állíthatjuk, hogy ez a birtoklás jegye. Minden dologhoz, ami csak kicsit is érdekli, a birtokló vagy a birtokolni akaró álláspontjából közelít. Embertársai tekintetében sem tesz kivételt. Hosszú ideig tart, míg elfogad valakit, akkor viszont már legszívesebben szőröstül-bőröstül bekebelezné. Nincs borzalmasabb számára annál, ha valaki a tulajdonára vet szemet.
A Bikák pénzügyi zsenik, méghozzá szenvedélyből. Időnként előfordulhat, hogy egyikük-másikuk túllő a célon és birtokvágyában valamelyik paragrafusba belebukik – de ezek kivételek, mégha jellemzőek is.
Sportos típusnak tulajdonképpen nem mondható.
A Bika nemcsak anyagi dolgokat és embereket birtokol, hanem véleménye is van. Ezt szó szerint kell értenünk. Mások örömet találhatnak a vitákban, a vélemény szabad játékában. A Bika nem. Aki ellentmond neki, arról azt gondolja, hogy a meggyőződését, tehát rendkívül értékes tulajdonát akarja elvenni tőle, és ilyenkor alig lát a dühtől. Semmi értelme, hogy vég nélküli vitákba vonjuk be. Az a véleménye, hogy az ilyen vitáknak úgy sincs semmi eredménye. Úgy igaz, hogy éppen ez kelti az ellentmondás szellemét, sok értelme azonban nincs. A Bikák ezért bonyolódnak gyakrabban heves veszekedésbe, mint mások, alapjában véve azonban egyáltalán nem akarják ezt. A legjobb, ha olyan Bika mellé szegődünk, akivel egy véleményen vagyunk.
Alapjaiban konzervatív típus. Amit valaha is jónak, használhatónak talált, azt legszívesebben változatlan formában egész élete során élvezni, megsokszorozni és kiépíteni szeretné. A változást többnyire az állandóság megzavarásának fogja fel. Biztos körülmények között kell élnie, különben meghasonlik önmagával és a világgal.
A Bika a szerelemmel sem játszik. Mivel sok időre van szüksége ahhoz, hogy elhatározza magát, a döntése visszavonhatatlan. A ki nem akarja, hogy kisajátítsák, ne kezdjen Bikával.
Ez a nehézkesség és kitartás érvényesül abban is, ahogyan a Bika tudást és tapasztalatot próbál elsajátítani. Messze elkalandozik, hol ez, hol az érdekli, idővel aztán látszólag közömbös és flegma lesz irántuk. De csak kerüljön a megfelelő dolog a látókörébe, lassan, szívósan és töviről hegyire el fogja sajátítani.
Ezen az alapon született az a széltében-hosszában hangoztatott vélemény, hogy a Bikák „begyepesedettek”. Nem árt azonban fontolóra vennünk: ami mellett a Bika kitart, az biztos alapokon nyugszik.
Semmi értelme nézetei viszonylagosságáról győzködnünk. Meggyőződést már kora ifjúságában kialakítja, és élete végéig kitart mellette.
A Bikánál tudja az ember, hányadán áll. Ha már kiismertük szokásos elterelő hadműveleteit, kiszámíthatatlan dolgok, meglepetések nem érhetnek bennünket. Így a Bika alapvetően ideális házastárs. Nem az a célja, hogy uralkodjon, vagy az akaratát érvényesítse. Ha tudja, hogy partnere hű hozzá, tehát a birtokában marad, szívesen alárendeli magát. Még a Bika férfiak is készek erre.
A Bika anya az anyaság fogalmának valóságos megtestesítője. Hogy mennyire törődik gyermekeivel, arra az osztrák császárnő, Mária Terézia szolgáltat klasszikus példát: gyermekeihez intézett okos, világi bölcsességeiről tanúskodó levelei jó bizonyságai annak, hogy az okos Bikák megalapozott véleményére adni lehet.
A Bikának jól kialakított értékrendszerre van szüksége, és ahhoz pedig stabil gazdasági körülményekre. ha a külső adottságokban akár a legkisebb kiindulópontot is megtalálja, mohón megragadja, és egységes lelki és anyagi rendszerré építi ki. Egy ilyen rendszerben aztán csodálatra méltó kreativitásról tesz tanúbizonyságot. Ezen alkotóerő „termékeinek” skálája a szeretettel felnevelt gyermektől a kulináris mesterműveken keresztül egészen a gazdasági birodalom vagy óriási értékű festményekig terjed. Ha tisztában van magával, nagyon nagyvonalú és segítőkész – ugyan szétosztott adományait egy kicsit mindig úgy fogja fel, mint saját biztonságának zálogát. Mindenesetre ő az a szikla a hullámversében, aki még akkor is meg tudja őrizni nyugalmát, amikor a többiek idegei már régen felőrlődtek.
Ő az egyetlen, aki a régi családi hagyományok folytatója. Olyan területen kellene letelepednie, amit őskőzet borít, ha ez nem lehetséges, legalább szabadságát töltse időnként ilyen vidéken. A kert az ő számára igazi megifjító forrás. Minél több, természetének megfelelő dologgal veszi körül magát, annál teljsebb lesz belső harmóniája.

Szerelem, párkapcsolat

Azt mondhatnánk, hogy a Bika férfi a Kos férfinak pontosan az ellentéte. Mire egy Bika odáig jut, hogy kitörjön a béketűrésből, sokáig kellett ingerelni és bosszantani. A Bika férfiak ugyanis a vénuszi erők megnyugtató és érzéki-élvezeti hatása alatt élnek. Született élvezkedők és henyélők, akik az élvezetért keményen meg tudnak dolgozni: kedves, lágyszívű fickók, akik valóban senkinek sem ártanak és a mindennapi élet élvezetes szokásai után vágynak. És mindent megtesznek ennek érdekében.
„Öröm- és élvezetenergia-” fogyasztásuk a szellem, a test és a lélek területén elképzelhetetlenül nagy. Könnyen sebezhetők, mindig nyíltak, szívükben együttérzők és jó barátai-ismerői minden szép művészetnek és sok más érzéki élvezetnek. Szerető kötőenergiájuk olyan nagy, hogy egy ismeretséget ritkán tudnak maguk megszakítani, egy csipetnyi kedv és szeretet mindig bujkálhat még valahol bennük.
Nem, a férfi Bikák inkább kivárják, míg úgymond torkig vannak valamivel, hogy végre egyértelműen reagálhassanak rá. A szenvedés nyomásának, hiszen ez is érzés, kellőképp kibírhatatlannak kell lennie. Hogy is mondta ezt olyan szépen Nietzsche: „Minden vágy mélységesen mély örökkévalóságra vágyik…”
A szerelem aligha okoz gondot a Bika nőnek, hiszen kétfelől is meg van áldva nőies adottságokkal, melyek lehetővé teszik számára, hogy az életnek ezen a területén korán mesterré váljon.
Neménél fogva bátor természetű, a Hold erői is vele vannak, és a Bika jegyének szülötteként jól ismeri az érzékszervek értékét és használatát. Hiszen Aphrodité istennő bújt meg benne, hogy testet öltsön és vonzza a férfiakat.
A Bika nő repertoárjában megtalálhatjuk az asszonyi csábítás művészetének teljes fegyverzetét. Olyan látszatot kelt a nála kéregető „férfiban”, hogy bizonyára nem fog csalatkozni. A kiválasztottat viszont alaposan meg fogja vizsgálni, egyáltalán érdemes-e arra, hogy a közelébe engedje.
Nem megy ez olyan gyorsan a Vénusz lányánál. Lassan, csak lassan, ne olyan viharosan, még megijed, és ijedtében szarvaira tűzi fel a fér.

Tovább olvasok:

Ikrek

május 21. – június 21.

horoszkóp - ikrek
Uralkodó bolygója:Merkúr
Szerencseszáma:12
Színei:szürke, sárga
Ásványai:berill, gránit, topáz, a vonalkás kövek

Elem szerinti csoportosítás
– levegő

Az intellektuális típusú érzékelést fejezik ki, a felfokozott igényt a kommunikációra, ismeretszerzésre és az emberi kapcsolatokra. Folyton mindenhez és mindenkihez kapcsolódni akarnak. Témájuk a megismerés és az elvonatkoztatás. Temperamentumuk: szangvinikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– változó levegő

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Ismeretek és intellektuális kapcsolatok közvetítése és átalakítása, a szellemi tudás alkalmazása a mindennapokra.

Az ikrek csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

Ez nemcsak a legmozgékonyabb, hanem egyúttal a leginkább extrovertált jegy is. Az Ikrek ember gyakran és szívesen köt ismeretséget. Nem okoz neki nehézséget, hogy a legkülönfélébb emberekkel szót értsen. Maga is szívesen beszél, ugyanakkor másokat is figyelmesen hallgat meg.
A kíváncsiság egészen meghatározó jelentőségű tulajdonsága a Merkúr hatása alatt álló Ikreknek. Így hát ne is csodálkozzunk, ha idegen és szokatlan élethelyzetekben is nyomban kiismeri magát, az égvilágon mindenkit ismer olyannyira, hogy bárkiről szórakoztatóan tud anekdotázni. Az Ikreknek mindenekelőtt örökké mozgásban kell lennie. Utálja a toporgást, a terjengősséget és az unalmat. Életében ezért gyakori a helyváltoztatás. Örökké keres valami jobbat, vagy egész egyszerűen csak valami mást. Az állhatatosság nem az erőssége. Könnyen belátható ennek ismeretében, hogy életrevalóságának fonákja bizonyos hajlam a felületességre.
Az Ikreknek örökké kapcsolatot kell létesítenie embertársaival. Közvetíteni és megismertetni akar. Ezért aztán természetesen házigazdaként egészen pompásan megállja a helyét.
Újra és újra ámulatba ejt, hogy az Ikrek – mint derült égből villámcsapás, egyszerre csak homlokegyenest ellentétes jellemvonásokat mutatnak. Igaziból csak egyvalami közös ezekben az ellentétes megnyilvánulásokban: a rendkívüli mozgékonyság és a minden anyagi természetű dolog súlyától mentes légiesség.
Az Ikrek tulajdonképpen mindig játszik önmaga lényegével. Megmutatkozik mások és önmaga előtt. Vannak olyan Ikrek, akik még a legfeszültebb szituációkban, a látszólag feltétlen odaadás közepette is képesek kívülről figyelni magukat. Ez természetesen alkalmassá teszi a színjátszásra. De amúgy is mindig színészkedik. Egyetlen érzés sem hatol belé olyan mélyre, hogy hosszú időre csakugyan a hatalmában tartsa.
Ezért aztán van benne hajlam az iróniára, sőt a szarkazmusra is. Mestere a csípős megjegyzéseknek. De másnap már nem emlékszik rá, hogy előtte megbántotta a másikat és értetlenül áll a szemrehányások előtt.
Leginkább azonban az a meglepő, hogy emberi viszonyaiban nagyon tud hűséges lenni. Ennek nem valamiféle birtoklási vágy vagy netán fantáziátlanság az oka, hanem, hogy szellemileg olyannyira mozgékony Ikreknek szüksége van egy nyugodt pontra a valóságos anyagi létben.
Némely kalandos ábrándját is csak fantáziájában éli ki. Az Ikrek találták fel a szóbeli erotikát. Gyakran csúnyán kitalált szerelmi kicsapongásai az egyiket zavarba hozzák, míg a másik örül az izgalomnak.
Természetesen szó sincs tengermélységű szenvedélyről; itt is hajlik a tárgyilagosságra. Nála a vágy kevésbé a vonzalom megnyilvánulása, mint inkább a vérbő érzékiségé.
Ennélfogva, e jegy szülöttei erotikus szempontból is gyakran két vasat tartanak a tűzben. Nem vagyunk szabadosak, ha ezt a lényéből eredő alapigényét elnézzük neki. Ha nem kényszerítjük túlságosan nehéz igába, akkor hűséges marad.
E jegy szülöttei természetesen szerfelett kedvelik az utazást. Nem is annyira a messze távolba vivő utakat, hanem inkább a rövid, kis kiruccanásokat. Nem könnyű az Ikreket tartósan egy helyen fellelni. Világos, hogy kedvére való, ha két címe lehet.
Minthogy az Ikrek a levegő jegyébe tartozik, nincs biztos, szoros kapcsolata, viszonya az anyagi dolgokkal. Igaz, használja őket, és a technikai berendezések nem ritkán elbűvölik, ugyanakkor könnyedén le is mond róluk.
Anyagi helyzete felettébb változékony. Valójában a pénz neki arra kell, hogy biztosítsa magának a szórakoztató és izgalmas élményeket. Az is megeshet, hogy egy darabig egészen szűkös körülmények között is jól elvan. Aztán mikor újból pénzhez jut, olyasmire költ, amit mások merőben feleslegesnek találnak.
Talán csak egyetlen varázsszó létezik, amely ezt a jegyet lényegében megragadni képes, igaz, maga is felettébb többértelmű: a játék. Mindig kell, hogy legyen valami játékosság az Ikrekkel fenntartott viszonyunkban. Együtt zenélni velük, az például jól közelítené az ideális állapotot. Valószínűleg a zene fegyelme az egyetlen, amiben az Ikrek képes egyébként mindenki által vágyott és az ő számára mindig csak látszólagos egységet, összeolvadást átélni.
Az Ikrek leginkább akkor találnak rá a harmóniára, ha a lényükben lakozó kettősséget felismerik és megtanulják elfogadni. És a belátáshoz, a ráébredéshez amúgy is nagy tehetségük van – végtére is az ő elemük a szellem.

Szerelem, párkapcsolat

Az Ikrek hozzállása a párkapcsolathoza szerepjátszás. Ő nem az érzelmek embere, mély szenvedélyek megélésére szinte képtelen. Sokkal inkább testvére, jó barátja, szelemi partnere a társának, mint szenvedélyes szeretője. Viszont el tudja játszani. Bármilyen szerepbe bele tud bújni, tehát azzá tud válni, amit a társa elvár tőle. Ha kell csábító, ha kell akkor egy szent. Csak intellektuális kapcsolatban érzi jól magát. A szerelem nem az erőssége. Amíg a kapcsolat új, addig a hevessége és figyelmessége nem ismer határt. Ha kezd az első hév kissé megállapodottá válni, mások iránt kezd érdeklődni. A hűség tehát nem tartozik az erényei közé. Fiatalkorában kifejezetten sportot űz a találkozókból. Nem a vére hajtja, csak a kíváncsiság. Társait gyakran válogatja, nem ragad le egy embernél, amíg ki nem élte magát. Ha mégis korábban alakít ki komoly kapcsolatot, nagy a valószínűsége, hogy félrelép.Ha tartós kapcsolatra törekszünk az Ikrekkel, akkor mindig újdonságot kell produkálnunk. Az esetleges kalandjait el kell néznünk, és ha megfelelünk neki mint beszélgető partner, reménykedhetünk a visszatérésében.

Tovább olvasok:

Rák

június 22. – július 23.

horoszkóp - rák
Uralkodó bolygója:Hold
Szerencseszáma:5
Színei:fehér, tengerzöld, esetleg kék
Ásványai:mész, szelenit, smaragd és minden opálos kő

Elem szerinti csoportosítás
– levegő

Az intellektuális típusú érzékelést fejezik ki, a felfokozott igényt a kommunikációra, ismeretszerzésre és az emberi kapcsolatokra. Folyton mindenhez és mindenkihez kapcsolódni akarnak. Témájuk a megismerés és az elvonatkoztatás. Temperamentumuk: szangvinikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A föld és a víz jegyek inkább negatív, yin típusú, passzív, befogadó energiát.

Minőség szerinti csoportosítás
– kardinális víz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Meghitt érzelmi kapcsolatok szerzése a lelki biztonságérzet és a jó kedély érdekében. Kötelékek megteremtése gondoskodással.

A rák csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Rákkal való találkozás első benyomása, hogy valami pajkos ábrándosság árad belőle. Ez már testi megjelenésében is megnyilvánul.
Magatartása közvetlen, és egyúttal mégis némi tartózkodás jellemzi. Némely Rákok kimondottan játékosnak és vidámnak tűnnek, és gyorsan sokak rokonszenvét elnyerik.
Az ilyen emberek lelke a romantika ligete. Az érzések valóságos meseországa tárul fel, ha közelebbről megismerünk egy Rákot. Szívesen mesél a múltjáról, a gyerekkoráról, amelyből még a látszólag leglényegtelenebb és legmellékesebb részletek is megmaradtak benne, sőt megőrizték régi fényüket is. Fantáziája megszépíti a valóságot. Mások előtt hol borús-szomorkásan, hol vidáman, anekdotázva festi le a világot. Hol óvakodva, hol pedig túláradóan élvezi az éltet, és mindig – eközben is – lényéből valami megfoghatatlan melankólia árad. A benyomásokra nem reagál gyorsan, ugyanakkor annál mélyebben érik. A Rákoknak hihetetlen emlékezetük van. És lévén roppant sérülékenyek, mindazt, amit akármilyen régen elkövettünk ellenük, évek múlva is visszakaphatjuk. Kis szurkálódásait apró megjegyzések formájában kapjuk a Ráktól. Olyan dolgokra is jól emlékszik, amik réges-régen elmúltak, és amiket nagyon szeretnénk elfelejteni, eltemetni magunkban, hiszen bizony kellemetlenek.
Fantasztikus adottsága van, hogy az érzékeny és fájó pontokat kitapintsa, és akár meg is forgassa bennünk a tőrt. Eközben ő maga a legérzékenyebb. És együtt érző is, éppen ezért van kifinomult érzéke mások gyengéi iránt. Mindenesetre akit gyengének és segítségre szorulónak lát, azt még véletlenül sem bántaná, inkább meghatóan és önfeláldozóan gondoskodik róla, törődik vele.
Az, aki a Rákot mélyen megsérti, el is búcsúzhat tőle. Mikor a Rák többé nem veti be emlékezésének apró tűszúrásait, visszahúzódik magába. Kínzójában pedig visszahagy egy fájdalmas keveréket, ami önvádból, álmatlan éjszakából, sikertelen tettekből és értelmetlen vezeklésekből áll. Ez az érzelmi zűrzavar az ő bosszúja, ha örökre eltűnik.
A Rák személyiségének fejlődése általában két korszakra tagolható. Az ifjúságot többnyire kalandosan éli meg. Szívesen utazgat, gitározik és beáll egy színjátszó csoportba. Itt-ott megüti magát 8és ezt nem kell feltétlenül szó szerint érteni), és fokozatosan mind tartózkodóbb és visszahúzódóbb lesz.
A második szakasz némelykor meglehetősen korán kezdődik. Egy helyben ülő lesz, házat épít, családot alapít és a tovatűnt ifjúságon mereng.
Ez a fejlődés éppen arra az állatra emlékeztet, amelytől ez a jegy a nevét kapta. A rákok előbb fokozatosan fejlesztik ki kemény páncéljukat. Élete során a Rák ember is ilyen páncélt hoz létre lágy és érzékeny belső élete körül. Óriási szüksége van erre a durva burokra. Hiszen semmi más nincs, ami érzésvilágát egyensúlyban tarthatná.
Egész életében hangulatok és megfoghatatlan érzések dobálják ide-oda. Különösen a Hold teszi próbára az erejét. Teliholdkor sok Rákkal nem ajánlatos egy tálból cseresznyézni. Akárcsak a Hold, a Rákok is visszatükrözik környezetük rezdüléseit, atmoszféráját: a Rák együtt búsul a megszomorítottakkal és együtt vigad a vidámakkal. Ezért is nagyon fontos, hogy lehetőleg őrizzük meg jó hangulatát.
Ha ez nem sikerül, szeszélyessé válik. Hol makrancos, hol konok.
A Rákok mesterien takarékoskodnak. Amint túljutottak ifjúságuk nyugtalan életszakaszán – és ez némelyüknél egészen korán bekövetkezik –, mindent gondosan összegyűjtenek.
A Rák fő törekvése, vágya ugyanis a biztonság. Ezért aztán a biztosítótársaságok jó ügyfelekre lelnek a Rákokban. Takarékoskodik, házat épít, ahol majd a gyerekeivel, unokáival élhet.
Nem tesz féket a nyelvére, és nem kíméli embertársait. Nincs szomorúbb egy frusztrált Ráknál. A
A Ráknak tehát sok szeretetre és megértésre van szüksége, olyan közönségre, amely elnéző a hangulatváltozásaival szemben, és mókás szeszélyeiért hálás. Az erős kötődés az anyához gyakran megakadályozza, hogy házasságot kössön. De más módon is tud magának gyengédséget biztosítani. Lehet baráti kör vagy családias munkahely, egy ismerős meghitt otthona vagy egy szerelmi viszony, a lényeg, hogy legyen valamije a Ráknak, ahová lelkét „kikötheti”.

Szerelem, párkapcsolat

A Rák mindig tartozni akar valakihez. Számára elképzelhetetlen, hogy hosszú ideig egyedül éljen. Vagy rászorul a másik gondoskodására, vagy ő akar mindenáron gondoskodni a társáról. A romantika, a szentimentális érzelmek hozzá tartoznak a belső világához, de ezt ügyesen titkolja. Csak akkor kerül felszínre mindez, ha ez kell a társa meghódításához vagy megtartásához. Ha már megszerzett valakit, többé nem tartja érdekesnek és nem törődik vele eleget. Ha magánál erősebb partnert talál, akire felnézhet, azt elbűvölten követi, lesi minden kívánságát. De ha gyengébbnek tartja, akkor megpróbál uralkodni felette. Egyszer kedves és szeretetreméltó, máskor rideg és ellenszenved. Nehéz rajta kiigazodni, sosem lehet tudni, mit hoz a következő pillanat. Ha partnere kellően okos, akkor nem veszi komolyan hangulati változékonyságát és nem sértődik meg állandó hisztizései miatt, amely a Rák nőre és férfira egyaránt jellemző. El kell ismerni vélt vagy valódi igazát, azzal le lehet venni a lábáról. A Rákot egy kis romantikával és törődéssel is könnyű meghódítani.

Tovább olvasok:

Oroszlán

július 23. – augusztus 23.

horoszkóp - oroszlán
Uralkodó bolygója:Nap
Szerencseszáma:1
Színei:sárga, narancssárga
Ásványai:borostyánkő, chrisolith, jáspis, rubin, gyémánt

Elem szerinti csoportosítás
– tűz

Hevességet és sugárzó energiát képviselnek. Folyton célokra törnek, erős akarattal, ambícióval és önbizalommal haladnak a siker felé. Az eredmény és a dicsőség a legfontosabb számukra. Témájuk a hatalom és uralkodás. Temperamentumuk: kolerikus vagy ideges-kolerikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– szilárd tűz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

A tüzes energia megőrzése és nagylelkű kisugárzása. A tekintély, sugárzó életerő, elégedettség és büszkeség képviselete.

Az oroszlán csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

Aki e királyi jegy alatt látta meg a napvilágot, nagy adományban részesült. Uralmának e jegyében a Nap kellő mértékű vitalitást, ellenálló erőt és öntudatot ajándékoz. A tipikus Oroszlán úgy vonul tova, mint maga a viruló élet. Vonul – nem véletlen ez a szóhasználat, mert ez fejezi ki pontosan azt a módot, ahogyan őfelsége mozogni méltóztatik.
Van valami különleges vitalitás kisugárzásában. Még ha beteg is, ha nyomorultnak is érzi magát, környezete nem egykönnyen vesz észre ebből bármit is. Már a járásáról felismerhetik, arról, hogy nem ül, hanem trónol, nem meghallgat, hanem audienciát tart, nem beszélget, hanem kinyilatkoztat.
Nem ritka eset, hogy ez az öntudatlan taktika eredményes. Az Oroszlán megnyerő és szimpatikus lénye, amely a magabiztos fellépésnél párosul, egy csapásra megnyer minden szívet. Ő gyorsabban csinál karriert, mint bárki más, még csak különös erőfeszítésre sincs szüksége ehhez.
De éppoly gyakran előfordul, hogy végzetessé válnak követelései. Mert valami hiányzik belőle, ami az előbbre jutáshoz éppoly elengedhetetlen, mint az öntudat: hiányzik belőle a ravaszság, hogy kihasználja embertársainak gyengeségét, hiányzik a praktika, az olykor nélkülözhetetlen megjátszott szerénység. Ez azonban abból következik, hogy abban a hitben ringatja magát: ő a hatalom birtokosa, s nincs szüksége arra, hogy bármit is rejtegessen. Ezáltal gyakran szerfelett naiv. A kisszerű polgári köznapokban, a nyers egzisztenciális harcban az ilyen tulajdonságok gyakran nevetségesnek tűnnek és roppant hátrányosak.
Így aztán előfordul, hogy az Oroszlán, a legigényesebb élőlények egyike, bizonyos előnyöket elszalaszt, mert nagyvonalúan azt hiszi, hogy ő bizony nem szorul rá, s másnak engedhet át efféle apróságokat. De az uralkodói előjog legtöbbször csak pszichológiai jelenség, hogy ne mondjuk: beképzeltség, s csak nagy ritkán reális és materiálisan kézzel fogható, az Oroszlán pusztán megütközést kelt, komikus és eljátsza esélyeit.
Az Oroszlánnál – abban az esetben, ha megtalálja helyét a világban – szívélyességgel párosul a méltóság. Az Oroszlán mértéktelenül arrogáns lehet. Kihívó viselkedésében mégis van valami szeretetreméltó. Mert nagyvonalúság és fényűzés természetes lényéből következik; innen fakad szívélyessége, minden külsőséges vonás ellenére.
Lelke legmélyén az Oroszlán idealista. Kifejeződik ez a pénzhez való viszonyában. Ha van belőle, nem a tulajdon érdekli, hanem az általa keltett benyomás; innen a látszólagos hivalkodás. Aki külsőleg akar ragyogni, az alapjában véve nem materialista. Talán önző – az Oroszlán feltétlenül az -, de ennek az egoizmusnak rendkívüli eszmei szempontjai vannak. Nem kérdéses, hogy az Oroszlánnak hatalom kell. Ezért az Oroszlán egyszerre idealista és hatalomra törő. Két kézzel szórja a pénzt az emberek elé, akik dicsérik nagyvonalúságát.
Az Oroszlán élvhajhász. Vitalitása megkövetel egyet s mást, és sok minden mellett kitart; ám az életvitelében némileg mérsékelnie kell magát.
Mindezen tulajdonságok azzal járnak, hogy életvitele végletek – mélységek és magaslatok – között zajlik. E jegy némely képviselője, aki alkatilag nem képes belső méltósággal elviselni, hogy a peremre került, csatornatöltelék lesz.
Az Oroszlán nehezen alkalmazkodik vagy éppen sehogy. Nekünk kell hozzá alkalmazkodnunk, s ha valakinek ez nem tetszik, akkor méltatlan az Oroszlánhoz.
Haragja félelmetes. Kitöréseit illő döbbenettel és lehetőleg töredelemmel kell fogadnunk. Ha kinevetjük, eljátsszuk a bizalmát.

Szerelem, párkapcsolat

Általánosságban szólva: a legjobb az Oroszlán szemében: éppen elég jó. Mert a Napnak alkotó és életfenntartó, lényegi erői, amelynek az ő egész nagyszerű személyiségében szerteáradnak, arra késztetik, hogy ne fogadjon el sorsától, környezetétől és embertársaitól kevesebbet, mint ami vele egyenértékű.
Így aztán Oroszlán kozmológiai elvárásai különösen erősek. Csak olyan embereket enged közelebbi életterébe, akiket értékesnek, átfogóan műveltnek és fejlettnek tart.
Állatövi jegye felől nézve királyi uralkodó típus ő, akinek jóindulatú cselekvési elve legtöbbször az ismert jelmondat: élni és élni hagyni.
Igen, alapjába véve ez olyan érthető és egyszerű, ugyanakkor azonban az egyik fő oka a vitáknak és a veszekedéseknek egy intenzív szerelem során. Természetesen Oroszlán hősünk mintapéldánya a gentlemannek. aki úgy bánik a hölgyekkel, ahogy az elvárható.
Ehhez járul még egy napsugaras, emberbarát lélek ellenállhatatlan bája. A másik oldalon az Oroszlán ragadozó, és zsákmányra vadászó magatartását emberi kapcsolataiban az Oroszlán jegyében született ember kulcsmondata jellemzi: a hatalom szeretete vagy a szeretet hatalma.
A tipikus Oroszlán Ádám az, aki a hatalmat szereti, így kiválasztott Évájának be kell vonulnia z ő háremébe, függetlenül attól, hogy milyen szereti urát-parancsolóját. Ezek az Oroszlán emberek hatalomra való törekvésük során ritkán találnak velük egyenértékű szerelmi partnert, úgyhogy a szíve királynőjének a helye, trónja mellett, gyakran egész életen át üres marad.
Búval bélelten, lesújtva feltételezett sikertelenségük miatt, ezek a földi dolgokba keveredett Oroszlánoknak idővel egyre rosszabb a kedvük, és szívük melegével egyre fukarabbul bánnak.
Az Oroszlánok más hímnemű képviselői, akik felfedezték magukban és partnernőjükben a szerelem hatalmát, és akik pozitív értelemben élnek ezzel a kozmikus tehetséggel, már itt, a Földön megtalálják szerencséjüket. Szerelmüket nem terhelik túlzott elvárásokkal; az együttérzés és a megértő nagyvonalúságuk jóvoltából eszményi partnerek egy jól sikerült, teljességgel beteljesült szerelmi viszonyban.

Tovább olvasok:

Szűz

augusztus 24. – szeptember 23.

horoszkóp - szűz
Uralkodó bolygója:Merkúr
Szerencseszáma:4 és 8
Színei:fehér, rózsaszín
Ásványai:achát, ametiszt, citrin, gránát, holdkő, ónix, tigrisszem

Elem szerinti csoportosítás
– föld

A tárgyi valóságra történő ráhangolódást hordozzák magukban. Jellemző rájuk az anyagi világ gyakorlatias kihasználásának képessége. Az anyagi és a fizikai dolgokhoz kötődnek igazán. Témájuk a meggyökerezés, a terhek viselése. Temperamentumuk: melankolikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A föld és a víz jegyek inkább negatív, yin típusú, passzív, befogadó energiát.

Minőség szerinti csoportosítás
– változó föld

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Az anyagi jellegű energia pontos és rendszeres alkalmazása, átalakítása és szolgálatkész felajánlása a világ számára a rend érdekében.

A szűz csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Szűz kitartó, anyagias. Mindenben a józanész a legfőbb tényező nála, és csak másodsorban az érzelem. Lehet idealista is, de ez sohasem eget verő, robbanó, hanem erősen korlátozott. Lelkesedését valóságérzet hatja át. Ugyanaz a gyakorlati érzék jellemzi, mint a Bikát, csak itt nem birtoklóan, és labilis minősége miatt nagyobb az alkalmazkodóképessége.
Kitűnő fejű, logikája éles. Gyors a felfogóképessége, mindent könnyen sajátít el. Szeret dolgozni, kitartó és türelmes. Különlegesen jó megfigyelőképessége van, bele tud merülni a dolgok legkisebb, legaprólékosabb részleteibe is. Emlékezőképessége is nagyon jó. Egyik legjellemzőbb tulajdonsága az erős kritikai beállítottság. Kritikája nem rosszakaratú, de sokszor kellemetlen, csípős és gúnyos. Ez mozoghat szellemi síkon, de válhat színtelen szigorúsággá is embertársai minden hibájával vagy tökéletességével szemben. Ilyenkor a kritika szúr és sebez, mint egy tőr.
A Szűz nem a nagyvonalúság embere. Aggodalmas gonddal tart rendet, pontos, pedáns, kínosan ügyel a részletekre és a tisztaságra, mindennek áttekinthetően, sorba rakva kell állnia. Amilyen jó ez a tulajdonság, olyan veszélyes is, mert a kis hibák felkutatása annyira lefoglalhatja, hogy mellette elnézi a lényeget, belegabalyodik a részletekbe. Tulajdonképpen a munkák befejezése, az utolsó finom csiszolások elvégzése, az apróbb hibák kijavítása lehetne igazi hivatása.
A Szűz természetesnek, magától értetődőnek veszi, hogy földi életben nem érheti el a nagy magasságokat. Ő a dolgozó, a munkás, akinek izzadságos munkája biztosítja az emberiség számára a mindennapi kenyeret. Meg van róla győződve, hogy bármit is csinál, azt egy magasabb cél érdekében teszi. Csendes és mélabús fajta. A gond és a kellemetlenség erősen lehangolja, szemmel láthatóan közönyössé válik a külvilág minden benyomásával szemben.
A Szűz ember gyakorlatias, mindenből hasznot akar húzni, higgadt, céljai elérésében szívós. Labilissága sokoldalúságot, változékonyságot, de szétforgácsolódást is hozhat. Nehezen jön indulatba, fegyelmezett, lehetőleg elkerül mindent, ami lelki egyensúlyát felborítaná. De ha valaki igaztalanul bántja, megsérti, hosszú ideig benne marad a fullánk. És ha teheti, megbosszulja. De sosem csinál presztízskérdést állásfoglalásából, ha belátja, hogy ő a hibás, megbocsát. Különös jellegzetessége, amit már a Ráknál is megfigyelhettünk, a gyűjtőszenvedély. Valamit minden Szűz gyűjt, legalább egyszer az életében. Rendkívül mozgékony, és megvan az a különös adottsága, hogy kitűnően tud közvetíteni ellentétes gondolkodásúak között. Nagy az igazságérzete. Társságban kedvelt ember, kellemes csevegő, szellemes, de indokolatlan, erős visszavonultsági kényszer, tartózkodó hajlam van benne az emberekkel szemben. Jó a diplomáciai képessége, de ez nem veleszületett adottság, hanem életkörülményei kényszerítik ki belőle. Kitűnő az üzleti érzéke is, így mindig megtalálja a kivezető utat.A Szűz ember szigorú, de nemcsak mással, hanem önmagával szemben is. Ha önzését és kritizáló kedvét le tudja győzni, vagy legalábbis a minimumra csökkenteni, akkor sok kellemetlenségtől óvja meg magát. Sokoldalú, ezért gyakran egyszerre több irányú elfoglaltságot is keres magának. Sokszor kitartó, mégis hajlik a határozatlanságra és félénk. Rábeszélő képessége viszont kitűnő, könnyen meg tud győzni bárkit véleménye igazságáról. Igénytelen típus minden vonatkozásban. Titoktartó, úgy mások, mint saját titkait illetően.
Szereti a szépet és a tisztát, nemcsak az anyagiakban, hanem a szellemiekben is. Taszítja, ami durva, szemérmetlen, piszkos. Ahol szeretik, ott odaadó, bizalmas, nyílt és megbízható, másokkal azonban hallgatag és tartózkodó. A Szűz ember egész gondolatvilága hideg. Hiányzik belőle a fantázia, az illúzió, a szárnyalás. Az ő boldogsága a könyv.
A tökéletlenebb típusnál a képességek visszájára fordulnak. Fontoskodik, semmiségekről fecseg, túl aprólékos, minden pletyka és jelentéktelen dolog világrengető üggyé nő a szemében, kíváncsiskodik, magánügyekben kotorászik, munkakerülő, önző, csökönyös emberré válik.
A közepes típus felismerhető unott, közömbös, apatikus arckifejezéséről. Ő a gépezet egy érzéketlen része. Még a magasrendű Szűz típus is küzd az alacsonyrendűségi érzéssel. Nincs benne becsvágy, hiúság, egyetlen törekvése, hogy öreg korára biztosítsa maga számára a jólétet.
Családjáért, közeli hozzátartozójáért önfeláldozásra is képes. Önzése egyébként furcsa összetételű. Értelmi hidegsége ellenére is emberi tud lenni. Számára az ésszerűség a fontos.

Szerelem, párkapcsolat

Jól tud alkalmazkodni partneréhez, szívesen veszi a ragaszkodást, a szeretetet, a lelki melegséget, de valódi szenvedély nagyon nehezen lobban fel benne.
Házassága is értelmi alapokon nyugszik. Nem a szerelem, hanem a megfontolás viszi az anyakönyvvezető elé. Ha partnere nem a lángoló tüzet keresi benne, akkor alkalmas a házasságra.
Mindennek ellenére szerelmi és házassági ügyei zavarosak. Maga sincs tisztában soha saját érzelmeivel. Labilitása miatt határozatlan, bizonytalan. Ugyanakkor válogatós is. A Szűz mindenben magas követelményeket támaszt. Partnere legyen kellemes látvány, magatartása pedig feleljen meg a Szűz illendőségről és kívánatosságról kialakított elképzeléseinek. Kétségtelenül megesik, hogy úgy érezzük, igazságtalanul kritizál minket, de ne felejtsük el, önmagával szemben is ugyanolyan kritikus. Ez a jegy tökéletesség utáni vágyából fakad. Végtelenül szőrszálhasogató, minden apró részletet szigorú kontrollnak vet alá. Ha úgy tűnik elmélyedt magában, alighanem éppen azon morfondírozik, hogy intézhetett volna valamit hatékonyabban.
A Szűz kiemelkedő kommunikáció terén, mégis érthetetlenül csendesnek mutatkozik, ha önnön érzéseiről kell megnyilvánulnia. Az is kiderül, hogy amit a kezdetekben megtudunk párunkról, az sohasem mélyül tovább. A látszólag nyílt felszín alatt a Szűz igen félénk, és nehézségei támadnak az érzelmi intimitással.
A Szűz partner minden apró cselekedetéért és tettéért, amelyet naponta megcselekszik értünk, megbecsülést vár. A legtöbb Szűz munkamániás, keményen hajtja magát, ennek következtében feszült. A legjobb, amit biztosíthatunk számára, hogy megteremtjük a lehetőséget a pihenésre és a lazításra.

Tovább olvasok:

Mérleg

szeptember 24. – október 23.

horoszkóp - mérleg
Uralkodó bolygója:Vénusz
Szerencseszáma:8
Színei:világoszöld, kék, rózsaszín
Ásványai:gyémánt, berill, fehér márvány, fehér kvarc

Elem szerinti csoportosítás
– levegő

Az intellektuális típusú érzékelést fejezik ki, a felfokozott igényt a kommunikációra, ismeretszerzésre és az emberi kapcsolatokra. Folyton mindenhez és mindenkihez kapcsolódni akarnak. Témájuk a megismerés és az elvonatkoztatás. Temperamentumuk: szangvinikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– kardinlis levegő

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Törekvés a kapcsolatok megteremtésére, párkapcsolatban élés, megfelelés, alkalmazkodás, örökös visszaigazolás (tükör) keresése a külvilágban.

A mérleg csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Szűz kitartó, anyagias. Mindenben a józanész a legfőbb tényező nála, és csak másodsorban az érzelem. Lehet idealista is, de ez sohasem eget verő, robbanó, hanem erősen korlátozott. Lelkesedését valóságérzet hatja át. Ugyanaz a gyakorlati érzék jellemzi, mint a Bikát, csak itt nem birtoklóan, és labilis minősége miatt nagyobb az alkalmazkodóképessége.
Kitűnő fejű, logikája éles. Gyors a felfogóképessége, mindent könnyen sajátít el. Szeret dolgozni, kitartó és türelmes. Különlegesen jó megfigyelőképessége van, bele tud merülni a dolgok legkisebb, legaprólékosabb részleteibe is. Emlékezőképessége is nagyon jó. Egyik legjellemzőbb tulajdonsága az erős kritikai beállítottság. Kritikája nem rosszakaratú, de sokszor kellemetlen, csípős és gúnyos. Ez mozoghat szellemi síkon, de válhat színtelen szigorúsággá is embertársai minden hibájával vagy tökéletességével szemben. Ilyenkor a kritika szúr és sebez, mint egy tőr.
A Szűz nem a nagyvonalúság embere. Aggodalmas gonddal tart rendet, pontos, pedáns, kínosan ügyel a részletekre és a tisztaságra, mindennek áttekinthetően, sorba rakva kell állnia. Amilyen jó ez a tulajdonság, olyan veszélyes is, mert a kis hibák felkutatása annyira lefoglalhatja, hogy mellette elnézi a lényeget, belegabalyodik a részletekbe. Tulajdonképpen a munkák befejezése, az utolsó finom csiszolások elvégzése, az apróbb hibák kijavítása lehetne igazi hivatása.
A Szűz természetesnek, magától értetődőnek veszi, hogy földi életben nem érheti el a nagy magasságokat. Ő a dolgozó, a munkás, akinek izzadságos munkája biztosítja az emberiség számára a mindennapi kenyeret. Meg van róla győződve, hogy bármit is csinál, azt egy magasabb cél érdekében teszi. Csendes és mélabús fajta. A gond és a kellemetlenség erősen lehangolja, szemmel láthatóan közönyössé válik a külvilág minden benyomásával szemben.
A Szűz ember gyakorlatias, mindenből hasznot akar húzni, higgadt, céljai elérésében szívós. Labilissága sokoldalúságot, változékonyságot, de szétforgácsolódást is hozhat. Nehezen jön indulatba, fegyelmezett, lehetőleg elkerül mindent, ami lelki egyensúlyát felborítaná. De ha valaki igaztalanul bántja, megsérti, hosszú ideig benne marad a fullánk. És ha teheti, megbosszulja. De sosem csinál presztízskérdést állásfoglalásából, ha belátja, hogy ő a hibás, megbocsát. Különös jellegzetessége, amit már a Ráknál is megfigyelhettünk, a gyűjtőszenvedély. Valamit minden Szűz gyűjt, legalább egyszer az életében. Rendkívül mozgékony, és megvan az a különös adottsága, hogy kitűnően tud közvetíteni ellentétes gondolkodásúak között. Nagy az igazságérzete. Társságban kedvelt ember, kellemes csevegő, szellemes, de indokolatlan, erős visszavonultsági kényszer, tartózkodó hajlam van benne az emberekkel szemben. Jó a diplomáciai képessége, de ez nem veleszületett adottság, hanem életkörülményei kényszerítik ki belőle. Kitűnő az üzleti érzéke is, így mindig megtalálja a kivezető utat.A Szűz ember szigorú, de nemcsak mással, hanem önmagával szemben is. Ha önzését és kritizáló kedvét le tudja győzni, vagy legalábbis a minimumra csökkenteni, akkor sok kellemetlenségtől óvja meg magát. Sokoldalú, ezért gyakran egyszerre több irányú elfoglaltságot is keres magának. Sokszor kitartó, mégis hajlik a határozatlanságra és félénk. Rábeszélő képessége viszont kitűnő, könnyen meg tud győzni bárkit véleménye igazságáról. Igénytelen típus minden vonatkozásban. Titoktartó, úgy mások, mint saját titkait illetően.
Szereti a szépet és a tisztát, nemcsak az anyagiakban, hanem a szellemiekben is. Taszítja, ami durva, szemérmetlen, piszkos. Ahol szeretik, ott odaadó, bizalmas, nyílt és megbízható, másokkal azonban hallgatag és tartózkodó. A Szűz ember egész gondolatvilága hideg. Hiányzik belőle a fantázia, az illúzió, a szárnyalás. Az ő boldogsága a könyv.
A tökéletlenebb típusnál a képességek visszájára fordulnak. Fontoskodik, semmiségekről fecseg, túl aprólékos, minden pletyka és jelentéktelen dolog világrengető üggyé nő a szemében, kíváncsiskodik, magánügyekben kotorászik, munkakerülő, önző, csökönyös emberré válik.
A közepes típus felismerhető unott, közömbös, apatikus arckifejezéséről. Ő a gépezet egy érzéketlen része. Még a magasrendű Szűz típus is küzd az alacsonyrendűségi érzéssel. Nincs benne becsvágy, hiúság, egyetlen törekvése, hogy öreg korára biztosítsa maga számára a jólétet.
Családjáért, közeli hozzátartozójáért önfeláldozásra is képes. Önzése egyébként furcsa összetételű. Értelmi hidegsége ellenére is emberi tud lenni. Számára az ésszerűség a fontos.

Szerelem, párkapcsolat

A tizenkét állatövi jegy között nincs társasabb lény, mint a Mérleg. A Mérleg a házasság és a párkapcsolat jegye. Épp ezért, a Mérlegek gyűlölik a magányt, és rettegnek a konfliktusoktól. Remek társaságnak bizonyulnak, mert megnyerő a modoruk és különös érzékük van ahhoz, hogy mindenkivel találjanak valamilyen közös témát. A Mérleg jegyűekről elmondható, hogy az állatöv akármelyik jegyénél alkalmasabbak a párkapcsolatra. Kiegyensúlyozottak, nyugodtak, mérsékeltek, intellektuálisak, elemzőek és harmonikusak. Ez egyformán érvényes mind a férfiakra, mind a nőkre. A Mérleget meleg emberségesség és a finom tapintatosság hatja át, számára a kapcsolatok a legfontosabbak. Jelleme egy részét képezik, lénye csak velük együtt létezik.
Megadatott számára az a nagy adottság, hogy másokba képzeli magát, velük érez. Ott segít viselni más terheit, ahol tud, saját egyensúlyával azokat is egyensúlyba próbálja vinni.
A Mérleg ugyanis – régi asztrológiai hagyomány szerint – a harmónia és az egyensúly jelképe.
A Mérleg férfi viselkedését az a mély vágy határozza meg, hogy megértesse magát másokkal. A Kos ellenpéldája, aki csak magát ismeri. A Mérleg férfi ezért – a harmónia és a béke érdekében – hajlik az engedményekre, a kompromisszumokra.
Mindenki másnál jobban alkalmazkodik mások hibáihoz, az önmegtagadásig képes eltúlozni a türelmet és a tűrést. Könnyen megbocsát, ugyanis mindenek felett szereti a békét. Rendelkezik azzal a művészettel, hogy senkit sem bánt meg, senkinek sem okoz fájdalmat vagy gondot. Élénk vérmérsékletű, könnyen barátkozik, szeretetreméltó, udvarias, lénye kellemes, néha kissé hanyag vagy tréfás, csíntalan. Szereti, ha dicsérik vagy hízelegnek neki, de ő is szívesen dicsér másokat.
A Mérleg férfi a társas kapcsolatban is megértő, elnéző, megbocsátja a hibákat és inkább hajlandó feláldozni esztéta elveit és személyes érdekeit házassága harmóniája érdekében. A válság óráiban ő az első aki kiejti a megváltó szót – számára nem létezik dac vagy makacsság.
Szakmai előrehaladása nem ritkán társa magatartásától és befolyásától függ. Ő képes ugyanis ösztönözni és gátolni, irányítani vagy járni hagyni. Házassága gyakran szociális sikerének barométere.
Ennek oka valószínűleg az, hogy a tökéletességre vágynak, ami pedig nem létezik.
A Mérleg nő már gyerekként ért ahhoz, hogy gyengéd hízelkedéssel barátokra leljen, koraérettségét azonban jól tudja álcázni.
A báj és a kecsesség istennője igazi nőies modorral bír. Nála nem szabad ajtóstul rontani a házba, ugyanis kultúrára és kifinomult ravaszságra vár. Partnerének türelmesnek és következetesnek kell lennie, hogy kívánsága helyes pályára terelje.
Könnyen türelmetlenné, esetenként rendkívül érzékennyé válhat, ha diszharmónia zavarja, ugyanis élete vezérmotívuma a harmónia.
Általában megdicsérik, aztán higgadt és nyugodt cselekedetiért és learathatja türelme, mindig egységre törekvő lénye babérjait, minekutána nemsokára újra nekiállhat elsimítani a viharos hullámokat.
Az a hibája, hogy néha túl engedékeny – amit gyakran hanyagságnak hisznek -, hogy társa, férje árnyékává, szinte rabszolgájává válik, csak azért, hogy fenntarthassa a harmóniát.
Az első pillanattól kezdve lábainál hevernek a férfiak, s csodálják báját, kívánják szépségét.

Tovább olvasok:

Skorpió

október 24. – november 22.

horoszkóp - skorpió
Uralkodó bolygója:Mars, Plútó
Szerencseszáma:4
Színei:vörös és piszkoszöld, fekete
Ásványai:ametiszt, hematit, mágnes, topáz, cinóber, obszidián, sarder

Elem szerinti csoportosítás
– víz

Mindig az érzelmeket képviselik. Vérükben van az együttérzés, és leginkább a lelki kötődés miatt van szükségük az emberi kapcsolatokra. Témájuk a befogadás és az odaadás. Temperamentumuk: melankolikus vagy flegmatikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– szilárd víz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

Az érzelmi kapcsolatok megtartása, akár fanatikusan, szélsőséges erővel. Búvárkodás a lélek mélységeiben.

A skorpió csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Skorpió jellemvonásainak skálája túllép a sötéten és a különösön. Ezek az elemek nem hiányoznak jellemének asztrológiai leírásából sem. Hallatlanul gazdag, sok figyelmet és elmélyülést követelő jegy. Azoknak az embereknek támadnak nehézségei a Skorpiókkal és kezdenek idővel félni tőlük, akik nem állnak rá a hullámhosszukra, és akaratos személyiségüket nem akceptálják. A Skorpióra bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy jámbor, viszont nem is az a sötét típusú, mint amilyennek időnként mutatkozik. A vele szemben érzett feszélyezettség természetesen az őt szimbolizáló, nem éppen rokonszenves állattal függ össze. Ha valaki többre becsüli a komoly mélységet a felszínességnél, a Skorpióban igazi kincsre lel, aki ráébreszti az élet értelmére.
A Skorpión nem könnyű átlátni, és nagy sikerrel védekezik az ellen, hogy mindenféle közönséges bizalmaskodással zaklassák. Ők viszont kitűnően látnak át másokon. Nagyon nehéz megőrizni bármilyen titkot a Skorpió előtt. Sokan, akiknek gondjaik vannak és nem akarják senkinek sem elmesélni őket, a Skorpió előtt egyszerre kiöntik a szívüket. Ösztönösen megérzik, hogy a Skorpió olyan ember, aki ismeri az élet mélységeit, és megérti a legszörnyűbb dolgokat is, hiszen nem idegenek tőle.
A Skorpió a rábízott titokról hallgat, mint a sír, a titkokat ő őrzi meg a legjobban. De csak az bízzon meg benne, akinek makulátlanul tiszta a lelkiismerete. Ha megsebezzük őket, nem ajánlatos velük egy tálból cseresznyézni. Ilyenkor mindenféle galádságra, sőt mérhetetlen gonoszságra is képesek.
A Vízjegyben születettek azonban befelé fordulóak és visszafogottak így hihetetlenül jól uralkodnak magukon. A Skorpió nem reagál első felindultságában. Nem hagyja, hogy észrevegyék rajta, hogy megbántották. Ellenkezőleg – és ez az ő különösen alattomos erőssége – éppen akkor kelti töretlen barátságosság látszatát. Mesterien ért ahhoz, hogy egészen a döntő pillanatig álcázza magát.
A Skorpió minden tekintetben rendkívül igényes, különösen partnereinek, barátainak kiválasztásában. Egyáltalán nem könnyű szóba elegyedni vele. Sokan közülük az áthatolhatatlan, kizökkenthetetlen és hűvös barátságosság maszkja mögé bújva védekeznek a felszínes emberek ellen.
Szerelem és töretlen barátság mindhalálig, ez az ő rokonszenvének módja. aki azt hiszi, hogy játszhat a Skorpióval, azt is tudnia kell, hogy a tűzzel játszik.
Sok Skorpió a benne szunnyadó legbelsőbb erőket csak a legszélsőségesebb helyzetben aktivizálja, akkor, amikor mindenki más már vereséget szenvedett.
A Skorpió emberek sokszor – teljesen öntudatlanul – a szélsőséges helyzeteket keresik.
A Skorpió ember vasakaratú, és már gyermekkorban kifejezetten önfejű. Senki nem tud olyan nyugodtan, határozottan és visszavonhatatlanul nemet mondani, mint ő. Amit viszont kíván vagy akar, azt kitartással és szenvedéllyel kijárja magának. Nem éri be kompromisszumokkal. „Mindent vagy semmit” – ez a vezérelve. Nincs még egy ilyen nehezen alkalmazkodó jegy.
A harcot és a veszekedést nem kerüli el, sőt kifejezetten keresi a vitát. A konfliktusokat nem fojtja el, ellenkezőleg: a végletekig kiélezi. Ő az, aki olajat önt a tűzre, ahelyett, hogy eloltaná.
A Skorpió született csábító. Ebben is, mint minden másban, egyszerre agresszív és kitartó. Lefegyverző közvetlenséggel, ugyanakkor rafinált taktikával keríti be áldozatát. Ösztönösen jó pszichológus. Kitűnő érzéke van ahhoz, hogy a másik gyenge pontját megtalálja. Tudja, hol és mikor kell szúrnia.
Mestere annak, hogyan teremtsen veszélyes vagy csábító helyzeteket. A Skorpió olyan, mint a pók. Ugyanúgy szövi hálóját és ugyanúgy vár, míg a zsákmány rabul esik: a zsákmány számára aztán vagy a mennyeket, vagy a poklok poklát jelenti.
Tulajdonképpen büszkék és rendkívül érzékeny öntudatuk van, de mert okosak, és tudnak magukon uralkodni: ezt nem venni észre.
Sebezhető pontjaikat sikerrel rejtik el az ellenfél elől. Értenek hozzá, hogyan válasszák el a tiszta búzát az ocsútól. Csalhatatlan érzékük van az igazi értékekhez és az őszinteséghez.

Szerelem, párkapcsolat

A tapasztalt és kozmikus örökségének pontosan tudatában lévő Skorpió minden szenvedély abszolút szakértője és igazi mestere. A kitartó, erotikus tehetséggel megáldott Skorpió számára minden e téren szerzett tapasztalat az emberi önmegismerést jelenti.
A szívós Skorpió mások szemében gátlástalannak, minden szabályt felrúgónak tetsző szenvedélyessége gyakran átok, de gyakran megváltás is. Ahhoz, hogy megtalálja önmagát, át kell élnie a partneri kapcsolatok és a szerelem magasságait, de főleg mélységeit, hogy érzékeinek minden területén újra és újra fokozottan érezze, hogy a saját életével kapcsolatos összes felelősséget végre magára kell vállalnia.

Tovább olvasok:

Nyilas

november 23. – december 21.

horoszkóp - nyilas
Uralkodó bolygója:Jupiter
Szerencseszáma:4
Színei:kék, bíbor, kármin
Ásványai:gránit, türkiz, piros-zöld tarkázott kövek, jáspis, lapis lazuli

Elem szerinti csoportosítás
– tűz

Hevességet és sugárzó energiát képviselnek. Folyton célokra törnek, erős akarattal, ambícióval és önbizalommal haladnak a siker felé. Az eredmény és a dicsőség a legfontosabb számukra. Témájuk a hatalom és uralkodás. Temperamentumuk: kolerikus vagy ideges-kolerikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– pozitív

A tűz és a levegő jegyek POZITÍV, úgynevezett yang típusú, azaz kiáradó, aktív energiát képviselnek.

Minőség szerinti csoportosítás
– változó tűz

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

A megszerzett energia és az emelkedett értékek lelkes szintetizálása, és szüntelen vágy új eszmék, célok, ideák felé.

A nyilas csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Nyilasok szinte sosem tűnnek tartózkodónak, inkább nagyon gyakran kifejezetten extrovertáltak és nyíltnak mutatkoznak. Némelyiknél megfigyelhetjük belépésnél a „Figyelem! Itt vagyok!” – effektust. A Nyilas szinte szüntelenül nagy optimizmust sugároz magából.
De még a legmagabiztosabb Nyilasban sincs semmi a Kos rámenősségéből vagy az Oroszlán méltóságteljességéből. Bár ezekhez hasonlóan maga is tűz, tehát akarat-jegyű, a másik kettőtől eltérően ezt nem kisugározza, hanem inkább ebből meríti saját energiáit.
Ha jobban megismerjük az ilyen embereket, tapasztalhatjuk, hogy mindig mintha erős belső tűz lobognak bennük, de inkább lelkesek, semmint maguk lelkesítők. Minthogy a mozgékony princípium uralja őket, alapjában véve ingatag, labilis emberek, akiknek az akarata ingadozik, nem egyenletesen erős.
Ezt az embert nagyon felismerhetővé teszi nyíltsága. Nyomban ki is kottyantja az igazságot, mindegy, hogy ez kellemetlen vagy kínos-e a környezete számára. Az a típus, akinek a száján gyakran kiszalad olyasmi, amitől ő maga nyomban elvörösödik, hiszen nyilvánvalóan meghökkentő, amit mond.
A Nyilas tehát könnyen lejárathatja magát, ugyanakkor kiválóan alkalmas arra is, hogy a társaság lelke legyen. Ha ezt a képességét ápolja és fejleszti, nagy mulattató lehet.
Ha a Nyilas valakinek nyíltan a szemébe mond valami kellemetlent, azt semmi esetre sem gonoszságból teszi, hanem mert egyszerűen így sikerült, vagy mert csakugyan így is gondolja. Szívét nem hagyja, hogy eltöltse az ármánykodás, mert természete szerint tisztán és feltétlenül nyílt. Ebből a nyíltszívűségből eredően aztán szempillantás alatt az egekbe tudja dicsérni, majd a sárga földig lehordani ugyanazt az embert.
Nagyvonalúsága még az Oroszlánét is túlszárnyalja. Olyan adakozó hajlam él benne, ami már erősen a naiv könnyelműség határát súrolja. De ez nem valamiféle vállveregető jótékonykodás, sem büszke nagylelkűség, hanem őt a jótéteményekre mindig a tiszta lelkesültség, a bőség feletti öröme indítja. Mindenkinek legyen jó, hiszen ő is sokkal gyakrabban érzi feldobottnak magát, minta többi ember.
Benne az optimizmus nemcsak a nagyvonalúsággal párosul, hanem valami hihetetlen emberszeretettel is. Teljesen áthatja a meggyőződés, hogy hinni kell az emberi jóságban.
A zárkózottabb Nyilas óriási lelkesedéssel képes magát valami nagy, humanista eszmének szentelni. De nem küzdő típus. Nála az eszme gyakran nem fegyver, hanem inkább irányjelző, eszköz, hogy meggyőzhesse magát.
A Nyilas lelkesültségének mindenesetre van egy kis hátulütője: szalmalángtermészet. Hirtelen fellángolás és gyors lehorgadás követik egymást, főleg, ha komolyabb akadályokba ütközik.
Őt is mindig vonzza mindaz, ami messze van. Ha valami elérhetővé válik számára, már el is veszíti vonzerejét. Szükségét érzi, hogy messzire tekintsen, hogy átfogja a nagy egészet. Apróságokkal nem szívesen bíbelődik.
A Nyilas szinte mindent megbocsát, nem haragtartó. A leggorombább módon meg lehet sérteni, mégsem kovácsol majd bosszúterveket. Zsarnokok könnyen megfélemlíthetik a Nyilasokat, de neurotizálni nem tudják őket. Mert a jegynek szüksége van az idegen akarat iránti lelkesedésre.
A Nyilas jámborsága derűs és bizakodó önátadás egy felsőbb hatalomnak. A Skorpiótól eltérően őket könnyű kicsalogatni lelki rejtekükből, ha sikerül kezdeti szorongásukat feloldani.
A Nyilas fogékony az idegen akaratra. Sokszor azonban habozik saját maga kezdeményezni. A Nyilas kiválóan fogadja az olyan emberek közeledését, akik tudják, mit akarnak, és ennek képesek kellő nyomatékot is adni.

Szerelem, párkapcsolat

Tüzes Nyilas nem ismer határokat és korlátokat, számára minden csak kiindulópont kérdése illetve a mindent elsöprő egyéni lendületé. Ha megbéklyózzák, nyomorúságosan belerokkan.
Ezért gyakran még a szerelem is a rabság kockázatát rejti magában a számára, még akkor is, ha a földi gyönyörök felé hajtja egészen soha le nem vetkőzött animális énje. Így hát a Nyilas behatóan és tartózkodóan viseltetik önnön szenvedélyessége iránt, ami azonban nem tartja vissza attól, hogy fejest ugorjon férfi és nő szenvedélyes, érzékien izgató párviadalába. Főleg akkor, ha még hőstetteket is kell közben végrehajtania, amikre aztán élete végén mély elégtétellel gondolhat vissza.
Biztos, hogy egy nő iránti nagy és mély szerelme őszinte, és már a kapcsolat kezdeti, alig érlelődő szakaszában is állja a terhelést. De éppen érzelmeinek e mások szemében oly csodásan hősies nagysága kínál számára védőpajzsot ahhoz, hogy ha a lángoló szerelem kihűl, elegánsan, kifogástalan módon és megalázó engedmények nélkül kiléphessen a kapcsolatból.
Nem tud másmilyen lenni, szüksége van a spontán döntések szabadságának érzésére, még akkor is, ha pillanatnyilag ezt a szabadságot semmi sem veszélyezteti. Nagyon jellemző rá az előremenekülés, akárcsak a vadlovakra, amelyek semmiképpen sem hagyják magukat megfogni, megszelídíteni.
Csakhogy mindenki erre a féktelen vadra áhítozik és barátja akar lenni, még akár rövid időre is.
Szívesen találna nyugalomra és biztonságra egy szeretett nő oldalán, de annak bizalmatlansága szüntelenül üldözi. A nyilas nő is szenvedélyes és tüzes, aki kéjjel szolgálja testét és érzéseit, hogy az őt megillető evilági üdvözülést megtalálja intenzív és kalandos életében. Éppúgy, mint férfi megfelelője, fontosnak érzi a személye szabadságot és az érzéki-érzelmi kötetlenséget, amit semmiképp sem akar elveszíteni. Így tevékeny és fogékony Nyilas is egyik szerelmi kalandból a másikba evez, hogy megfejtse a férfilényeg titkát.
Gyakran ellentmondásba keveredik benne ez a tüzes és céltudatos kalandorszellem az ugyancsak személyiségében rejtőző érzelmi biztonságigénnyel, azzal a vággyal, hogy valaki oltalmába vegye. Hogyan oldható fel életének ez a nagy ellentmondása?
Természetesen a számára legkézenfekvőbb megoldást választja: egyszerűen nincs olyan, amit ki ne próbálna. Majd aztán meglátja mi lesz.
Igen, ez ennek a csodálatraméltóan lendületes nőtípusnak az egyik, a magabiztos oldal. De ha benne inkább a nőies oldal az erős, akkor szinte szégyenlősen vonakodik bevetni magát a nemek harcába. Akkor inkább eszményi és filozofikus megfontolások alapján alakítja ki alapállását. Igaz, féktelen temperamentuma miatt csak nehezen tud uralkodni magán.

Tovább olvasok:

Bak

december 22. – január 20.

horoszkóp - bak
Uralkodó bolygója:Szaturnusz
Szerencseszáma:10
Színei:fekete
Ásványai:szén, ónix, s minden fekete és hamuszínű kő

Elem szerinti csoportosítás
– föld

A tárgyi valóságra történő ráhangolódást hordozzák magukban. Jellemző rájuk az anyagi világ gyakorlatias kihasználásának képessége. Az anyagi és a fizikai dolgokhoz kötődnek igazán. Témájuk a meggyökerezés, a terhek viselése. Temperamentumuk: melankolikus.

Pólus szerinti csoportosítás
– negatív

A föld és a víz jegyek inkább NEGATÍV, yin típusú, passzív, befogadó energiát.

Minőség szerinti csoportosítás
– kardinális föld

Minden elemben van egy kardinális, egy szilárd (fix) és egy változó (labilis) jegy. A kardinális jegyek (Kos, Bak, Mérleg, Rák) energiája a külvilág felé irányul – megszereznek, megteremtenek valamit. A szilárd jegyek (Oroszlán, Bika, Vízöntő, Skorpió) energiája befelé irányul, saját lelkiviláguk felé, ezért kevésbé törnek ki a külvilág iránya – ők megőriznek dolgokat. A változó jegyek (Nyilas, Szűz, Ikrek, Halak) rugalmasan a körülményekhez alkalmazkodnak: szerzésre és megőrzésre is képesek, de általában inkább felhasználnak, átalakítanak és továbbadnak.

A biztos pozíció megteremtése az anyagi világban minél nagyobb teljesítmény elérése útján, gyakorlatias célok, társadalmi hasznosság.

A bak csillagjegy szülötteinek főbb jellemzői

A Bak jegyében született ember jelképe a csökönyös kitartással és hihetetlen szívóssággal egyre magasabb és magasabb csúcsokra hágó, sötét nézésű, komor, magányos állat, a Bak. A hasonlatban benne van a típus egyénisége is.
Az asztrológusok a Bakot az építészhez hasonlítják. A Bak ember az örök tervező, vonalvezető, építő, a főcél elérésére törekvő. Mindig épít, házakat, államokat, rendszereket, elméleteket, rendeket. Mindig a fontosat és az alapvetőt tartja szem előtt. A kötelezettségvállalás a sajátja, és nem habozik akkor sem, amikor valamiért vállalnia kell a felelősséget.
Meggondolt és mérlegelő, körültekintő és előrelátó, mert mindig készen van arra, hogy bármerről újabb akadályok állhatnak elébe. Céljának elérésére szinte megszállottként veti magát tevékenységébe. Makacs és hajlíthatatlan határozottságában, de uralomvágya annyira eltölti, hogy a cél érdekében még önmagát is aláveti a maga akaratának. A sikertelenség nem bénítja meg, nem izgatja fel, zsörtölődés vagy harag nélkül, ugyanazzal a szívóssággal dolgozik tovább, és halad fokról fokra. Hatalmi törekvésében az erőszaktól sem riad vissza, túlzott becsvágyában olyan tettekre, olyan eszközök használatára is képes, amelyek emelkedésében megállítják vagy visszavetik.
Diszharmonikus végletben zsugorivá, fösvénnyé lesz és a minden erővel megszerzett anyagi javakat öncélnak tekintve, a puszta birtoklásban találja meg kielégülését. Ha van is benne magasabb rendű ideális vágyódás, idealizmusát kordában tartja a hideg józan ész, mely szinte lehetetlenné tesz minden lelkesedést, lángolás, felbuzdulást.
Ő a munka, a kötelesség embere. Dogmatikus, kemény őrzője a betű szerinti törvénynek, de maga is követi azokat. A Bak óvatos, mindent előre megtervez, szívós türelemmel előkészít, míg csak tökéletesen meg nem ismerte a feladatot. Végtelenül kitartó, és hajlamos a megszokásra. Nem érdekli a szenzáció, az újdonság öröme, de ha megtalálta saját útját, azon kitart. Ha munkájáért nem kapja meg az őt megillető elismerést, akkor hallgatag, mogorva, gyanakvó és önző lesz.
Temperamentuma: mélabús, nagyon nehezen lehet kihozni a sodrából, de ha egyszer megharagszik, igen hosszú időre van szükség, hogy megnyugodjék. Haragtartó és bosszúvágyó. Rendkívül nehezen bocsát meg. Akarata határozott, kemény és szívós. Kritikája is rendkívül erős. Fontos számára a méltóság. Okos diplomata és kitűnő szervező, de visszahúzódó, hallgatag, szótlan. Jellemző az is, hogy nehezen tudja, vagy nem is akarja kifejezni gondolatait. Egyébként beszédmodora nyílt, de sokszor sértő is. Nehéz a barátságába férkőzni, de ha valaki előtt megnyílik lelke, úgy igen befogadó és őszinte. Nem szívesen avatkozik más emberek dolgába, de éppoly kevéssé tűri el, hogy mások az ő dolgába ártsák magukat.
Szereti a nyugalmat és a függetlenséget. Önuralma példátlan, emlékezőtehetsége kitűnő, filozófiai képességei is feltűnően jók. Bizonyos kedélyállapot-hullámzás gyakran megmutatkozik nála. Lényében van valami színészkedés féle, azért hord magára kényszerített álarcot, mert nem akarja, hogy belelássanak.

Szerelem, párkapcsolat

A Bak a szerelemben is óvatos és körültekintő. Mielőtt megházasodik, meg akar róla győződni, hogy helyesen választott-e. Ha egyszer végre megfelelő házastársat talált, akkor boldog, és megvan benne a szemben álló Rák tulajdonsága, hogy gondoskodni akarjon hozzátartozójáról. A Bak-asszony ért a gazdasági dolgokhoz, takarékos, jól vezeti a háztartást, segíti férjét az előrehaladásban.
Viszont nem bírja az érzések fitogtatását, a hízelgést sem szereti, így ő is, aki mély érzésekre képes, kerül minden külső gyöngédséget, kedveskedést, hízelgést. Még a simogatással és a csókkal is fukarkodik.
A kritikus pillanatban a Bak férfi nem tudja kimondani azt a szót, amire a nő vár. Sokszor nem ő kéri meg a nő kezét, hanem az övét kell megkérni. De a Bak-nő is szeretne inkább elszaladni, amikor a boldogító igent várják tőle. Van a Bak-típusnak egy ritkább válfaja is, aki le tudja vetkőzni a gátlásait, és annyira beleveti magát az élvezetekbe, hogy szoknyavadász válik belőle.
Általában a Bak emberek házasságában az értelmi alapon nyugvó kapcsolat a legszerencsésebb, ahol a praktikum a fontos és nem a lángoló szenvedélyek, melyeket a Bak-embernél úgysem találunk meg.

Similar Posts